Rookie Tour

I så fall är Rookie Touren en tävlingsform för dig. Rookie Touren arrangeras av samma klubbar där TeenTour First spelas och i samarbete med Västergötlands Golfförbund (VGF).

Rookie Touren riktar sig till dig som vill testa på hur det är att tävla i golf på ett enkelt och kravlöst sätt, man brukar säga att Rookie touren är första steget på sin tävlingskarriär.

VGFs Rookie Tour är avsvedd att ge yngre spelare en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet.

Detta är en jättebra tävling för att lära känna nya golfkompisar utanför klubben och även se hur det funkar på Teen Tour som är nästa steg. Rookie Tour spelas nämligen alltid på samma spelplats och datum som för Teen Tour First.

Varför inte anordna resan och tävlingen med er klubb som ett miniläger eller minicamp där även de spelare som är med på Teen Tour First följer med.

Vem får spela på Rookie Tour och hur anmäler man sig?
Tävlingen är öppen för alla juniorer upp till 13 år som har 54 eller lägre i hcp och är medlem i en klubb.

Anmälan sker på mingolf.se där ni loggar in och söker på tävlingen. Kontakta er klubb om ni behöver hjälp.

Tävlingsform
18 hål slaggolf med hcp. Ni kan själva välja vilken tee ni spelar från, om ni inte väljer något är standard att pojkar spelar från gul tee och flickor från röd tee.

Prisutdelning
En enkel prisutdelning när alla har spelat klart. Resultatet offentliggörs inte för deltagare från 13 år och yngre enlig förbundets regler.

Hör av er om ni har några frågor till Peter Karlsson, e-post: pkarlsson253@gmail.com eller till Rune Kennborn e-post: rune@kennborn.se båda representerar VGFs ungdom- och elitkommitté.

Spelschema för Rookie Tour 2023

OmgångSpelplatsDatumAnmälan senast kl 18:00
1
2
3
4
5
6

VGFs Rookie Tour är avsedd att ge yngre spelare en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet.