MINICAMP på Mariestads Golfklubb 4-5 maj för dig som är 12-16 år, tjejer och killar med max 36 i hcp.

Regel- & handicapkommittén

Vi ansvarar för Golfens regelverk avseende tolkning och utbildning samt råd och service bland annat anseende handicapfrågor. Legitimation av distriktsdomare och godkänner klubbarnas ”lokala regler”.

Mål 2024

  • Varje klubb ska disponera över minst ett par regelutbildade personer med lägst tävlingsledarstutus och helst 1-2 personer med distriktsdomarkompetens.
  • Att tydliggöra etik- och moralfrågor för att motverka fusk och mygel.
  • Vi arrangerar tävlingsledarutbildning.

I distriktet var vi nu en förbundsdomare, Jonas Pettersson, vars huvuduppgift är att, tillsammans med övriga förbundsdomare, vara domare i de tävlings-sammanhang för vilka SGF ansvarar, som förbundstävlingar eller tävlingar som arrangeras i samarbete med Swedish Golf Tour, den svenska professionella golftouren.
Som förbundsdomare finns även ansvar för utbildningsfrågor
som rör något av golfens olika regelverk (Regler för golfspel, EGA hcp-regler, amatörreglerna) och vara allmänt behjälplig i sammanhang där den kompetens kan efterfrågas, tex att fungera som regelexpert i det egna distriktet och svara på frågor från distriktsdomare och vanliga golfare.

Ordförande
Förbundsdomare

Jonas Pettersson, Borås GK

E-post: jonasy.pettersson@gmail.com

Ledamot

Christina Sikström, Onsjö GK

E-post: itchristina.sikstrom@gmail.com

Ledamot

Leif Johansson, Skövde GK

E-post: leif.c.johansson@gmail.com

Ledamot

Lena Broberg, Alingsås GK

Tel: 0723-612 192

E-post: lenabroberg@telia.com

Visste du att…?

Lättnad från onormalt banförhållande kan ge bättre eller sämre förhållanden. Om en spelare får bättre förhållanden som påverkar slaget när spelaren tar lättnad enligt Regel 16.1, är det spelarens goda tur. Det finns ingenting i Regel 16.1 som kräver att spelaren ska bibehålla identiska förhållanden efter att lättnad tas. Till exempel, när spelaren tar lättnad från ett sprinklerhuvud (oflyttbart tillverkat föremål) i ruffen, skulle spelarens närmaste punkt för fullständig lättnad eller lättnadsområde kunna vara belägen på fairway.